Polica privatnosti i koristenja

Polica privatnosti i koristenja

 

Ovom izjavom se obavezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetilaca naše web stranice i sigurnost ličnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ovo obaviještenje opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obaviještenje također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Generalno, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu dozvolu na prikupljanje i korištenje vaših ličnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je data dozvola. Dozvolu za obradu ličnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 dozvolu može dati roditelj ili staratelj. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Pružanje informacija Google Inc.
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolisati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak browseru: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Pružanje informacija Facebook
Ova internet stranica koristi funkciju “Facebook Pixel“ društvene mreže “Facebook” u sljedeće svrhe:

 • Prilagođena publika Koristimo Facebook Pixel u svrhu remarketinga kako bismo Vas opet mogli kontaktirati u roku od 180 dana. To nam omogućuje prikazivanje oglasa (“Facebook Ads”) temeljenih na interesu korisnika internet stranice kad posjete društvenu mrežu “Facebook” ili drugu internet stranicu koja također koristi ovaj alat. Na taj način prikazujemo oglase koji Vas zanimaju kako bismo Vam učinili našu internet stranicu ili ponude zanimljivijima.
 • Facebook Konverzija
  Također koristimo Facebook Pixel kako bismo osigurali da naši Facebook oglasi odgovaraju potencijalnom interesu korisnika i da nisu dosadni. Uz pomoć alata Facebook Pixel možemo pratiti efikasnost Facebook oglasa u statističke svrhe i istraživanje tržišta tako što ćemo vidjeti jesu li korisnici posjetili našu internet stranicu nakon što su kliknuli na Facebook oglas (tzv. “konverzija”).

Zbog korištenja marketinških alata, Vaš browser automatski uspostavlja idirektnu vezu s Facebook serverom nakon što pristanete na upotrebu kolačića koji zahtijevaju Vaš pristanak. Integracijom Facebook Pixel alata, Facebook prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Facebook uslugu, Facebook može povezati Vaš posjetu s Vašim nalogom.

Obrada ovih podataka od strane Facebooka odvija se u skladu sa Facebook Politikom zaštite podataka. Posebne informacije i detalji o Facebook Pixel alatu i njegovoj funkcionalnosti također se mogu naći u Facebook Centru za pomoć.

Računovodstvo
Dijelimo podatke s našim računovodstvom za finansijsku obradu i poreske svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod našeg računovstva u svrhu popunjavanja poreskih prijava i računa na kraju godine.

Vrste ličnih podataka koji se obrađuju

Lični podaci koji se prikupljaju upotrebom kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.
Lični podaci koji se prikupljaju upotrebom Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.
Lični podaci koji se prikupljaju upotrebom obrasca za registraciju i obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama servera, kao što je vaša IP adresa, vrsta web browsera, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sistem. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetioci kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših ličnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informisanost o obradi ličnih podataka
 • pravo na prenos podataka
 • pravo na povlačenje dozvole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravku i promjenu ličnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netačni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje dozvole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših ličnih podataka

Posvećeni smo preduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacionih mjera za zaštitu vaših ličnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših ličnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifrirovanja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.